برنج, برنج ایرانی

طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی

طرز تهیه باقالی خورشت یا باقلا قاتق با برنج ایرانی

باقلا قاتق یکی از خورشت های معروف و محلی گیلان است که طرز تهیه آسانی دارد. باقالا قاتق برای گیاه خواران می تواند یک غذای بسیار لذیذ و خوشمزه باشد. همچنین این غذا بسیار پرفایده و مقوی است.

مواد لازم باقالی قاتوق:

  • پاچ باقلا:  ۳۰۰ گرم
  • تخم مرغ:  ۳ عدد
  • شوید خشک:  ۴ قاشق غذاخوری
  • کره و یا روغن:  ۵۰ گرم
  • سیر:  ۴حبه
  • آب: ۱ لیتر
  • زرد چوبه: یک قاشق چایخوری

 

طرز تهیه باقالی قاتق:

مرحله اول :

برای تهیه باقالا قاتق ابتدا پوست باقلا ها را جدا کنید و در تابه و یا قابلمه ای مناسب به همراه کمی روغن یا کره تفت دهید.

مرحله دوم:

پس از اینکه باقالا ها را مقداری تفت دادید سیر ها را پوست بگیرید و بشورید. سیر ها را رنده کنید و به باقلا ها اضافه کنید تا بوی سیر بلند شود.

مرحله سوم:

شوید خشک را کم‌کم به باقلا ها اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا ترکیب شوند.

مرحله چهارم:

زردچوبه و نمک و فلفل سیاه را نیز به مواد باقالی قاتوق اضافه کنید و هم بزنید تا خوب تفت بخورند.

مرحله پنجم:

در ادامه یک لیتر آب روی آن ها بریزید تا باقلا نیم پز شود و آب به جوش آید.

مرحله ششم:

وقتی آب داخل باقلا به جوش آمد تخم مرغ ها را به آنها اضافه کنید. تخم مرغ ها باید کاملا پخته شوند و نباید در غذا هم زده شود.

 

نکات مهم درست کردن باقلا قاتوق گیلانی:

  • پاچ باقلای خشک را از فروشگاه های خواربار می توانید تهیه کنید.
  • پاچ باقلا دو نوع است: پاچ باقلای محلی که پس از پخته شدن شکل خود را حفظ می کند و پاچ باقلای کشاورزی که زودپز بوده و اگر زیاد پخته شود له میشود.
  • اگر از باقلای کشاورزی استفاده میکنین باید مقداری اب را کمتر بریزید.
  • تخم مرغ را نباید داخل غذا هم بزنید.
  • شوید اگر خیلی زیاد باشد موجب تلخی غذا می شود.
  • اگر از باقلای تازه محلی استفاده می کنید، نیاز به خیس خوردن ندارد، ولی نوع خشک آن احتیاج به خیس خوردن دارد.
  • حتما باقلا را از شب قبل خیس کنید تا پوست آن راحت جدا شود.
  • این غذا با برنج ایرانی و ماهی شور، زیتون پرورده، سیر ترشی، ماست و خیار سرو می شود.
  • اگر به هر دلیلی امکان استفاده از تخم مرغ را ندارید، می توانید آن را به غذا اضافه نکنید.
  • زمان پخت آن در حدود 20دقیقه میباشد.
  • باقلا قاتق را می توانید در وعده نهار – شام – پیش غذا – سرو کنید.

* توجه کنید این مقدار مواد اولیه و دستور تهیه مناسب 4نفر است!

 

تهیه باقالا قاتق با برنج ایرانی
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *