برنج, برنج ایرانی

طرز تهیه ته چین مرغ

  • مواد لازم برای ۴ نفر
  • برنج ایرانی:  ۳ پیمانه
  • سینه مرغ:  ۱ عدد کامل
  • ماست چکیده:  ۱ پیمانه
  • پیاز:  ۱ عدد متوسط
  • زرده تخم مرغ:  ۲ عدد
  • گلاب:   ۱ قاشق غذا خوری
  • کره:  ۵۰ گرم
  • زرشک:  ۱۰۰ گرم
  • زعفران دم کرده:  ۴ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
  • خلال پسته و خلال بادام به مقدار لازم
  • روغن به مقدار لازم

 

مرحله اول:

برای تهیه ته چین مرغ مجلسی ابتدا گوشت مرغ را به همراه دو لیوان آب، مقداری زردچوبه، دارچین و یک عدد پیاز داخل یک قابلمه مناسب میریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا گوشت مرغ آب پز شود.

مرحله دوم:

برای اینکه طعم مرغ بهتر شود، بهتر است اجازه دهیم تمام آب موجود در قابلمه کشیده شود، این کار باعث می شود طعم تمام ادویه ها جذب گوشت مرغ شود. پس از اینکه مرغ را از روی حرارت برداشتیم و کمی سرد شد آنرا به صورت ریش ریش خرد می کنیم.

مرحله سوم:

پس از اینکه مرغ را ریش ریش کردیم آنرا به همراه کمی روغن مایع داخل یک تابه میریزیم و کمی تفت می دهیم، سپس مقداری زردچوبه، دارچین و فلفل سیاه به مرغ اضافه می کنیم و تفت دادن را ادامه می دهیم تا مرغ با ادویه ها یکدست شود، سپس مرغ را کنار می گذاریم.

مرحله چهارم:

در این مرحله زرشک ها را که از ۲۰ دقیقه قبل خیسانده ایم، آبکشی می کنیم، سپس به همراه مقداری کره یا روغن مایع در یک تابه مناسب تفت می دهیم تا رنگ زرشک های درخشان شود سپس زرشک را کنار می گذاریم.

مرحله پنجم:

حالا برنج را نسبت به نوع آن بین ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت به همراه ۱ قاشق چایخوری نمک و آب ولرم میخیسانیم. در ادامه یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و آنرا تا نیمه آب پر می کنیم و اجازه می دهیم آب به جوش بیاید.

مرحله ششم:

پس از اینکه آب جوش آمد، ۱ قاشق چایخوری نمک و ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع به قابلمه اضافه می کنیم. در ادامه برنج خیسانده شده را به آب جوش اضافه می کنیم و اجازه میدهیم به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه پخت اولیه برنج انجام شود.

مرحله هفتم:

زمانی که دانه های برنج کاملا نرم شدند ولی مغزشان سفت بود و زیر دندان گیر داشت باید برنج را آبکشی کنیم. پس از اینکه برنج را آبکش کردیم آنرا کنار می گذاریم. در ادامه زرده های تخم مرغ را داخل یک کاسه بزرگ میریزیم.

مرحله هشتم:

در این مرحله زرده های تخم مرغ را مخلوط می کنیم تا از حالت لختگی خارج شوند، سپس ماست چکیده را به همراه گلاب و زعفران دم کرده به کاسه اضافه می کنیم و به خوبی ترکیب می کنیم تا مواد کاملا مخلوط و یکدست شوند.

مرحله نهم:

در این مرحله برنج آبکش شده را به کاسه حاوی مخلوط تخم مرغ و ماست اضافه می کنیم و به آرامی مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند. در ادامه قابلمه ای که برای پخت ته چین در نظر گرفته ایم را با کمی روغن چرب می کنیم.

مرحله دهم:

در این مرحله نصف مخلوط برنج را کف قابلمه می ریزیم و با پشت قاشق به خوبی فشرده می کنیم، سپس مرغ تفت داده شده را به همراه زرشک روی برنج میریزیم. در ادامه باقیمانده مخلوط برنج را به قابلمه اضافه می کنیم.

مرحله یازدهم:

حالا مجددا برنج را با پشت قاشق فشرده می کنیم تا ته چین پس از پخت از هم باز نشود. در ادامه کره را به تکه های کوچک تقسیم می کنیم و به صورت پخش روی برنج قرار می دهیم. حالا قابلمه را روی حرارت بسیار ملایم قرار می دهیم.

مرحله دوازدهم:

برای دم کشیدن ته چین حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت زمان نیاز است. در پایان پس از اینکه پخت ته چین به پایان رسید، آنرا به آرامی روی یک ظرف مناسب بر میگردانیم، سپس با خلال پسته و زرشک تزیین می کنیم.

 

طرز تهیه ته چین مرغ برای مهمانی با برنج ایرانی
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *