صدری دمسیاه بهترین و دانه بلندترین برنج ایرانی است که مختص استان گیلان میباشد.
برنج هاشمی گیلان
این برنج همانطور که از اسمش پیداست بعد از برداشت کشت اول یعنی در نوبت دوم کشت میشود و برداشت آن اوایل پاییز است که از لحاظ طعم و کیفیت و مرغوبیت و به علت ارگانیک بودن در دسته ی بهترین و گرانترین برنج های گیلان شناخته شده می باشد.
برنج یکی از پرمصرف ترین و پرطرفدارترین غلات جهان است که در سفره های ایرانی جایگاه ویژه ایی دارد. برنج سفید از رایج ترین نوع آن می باشد اما برنج قهوه ای به دلیل خواص زیادی که برای سلامتی دارد امروزه مورد توجه مصرف کنندگان واقع شده است.
برنج اگر به صورت تنها پخته شود در اصطلاح آشپزی به آن «چلو» و اگربا مواد غذایی دیگر مثل سبزیجات، گوشت، مرغ و... آمیخته شود به آن «پلو» می گویند
در گذشته برای ماندگاری و انبار کردن برنج به مدت طولانی، برنج را دودی میکردند که با این کارهم از عطر و طعم خوبی برخوردار میشد هم با این روش به نوعی از میکروب و آفت ها ضدعفونی میشد. رنگ برنج دودی کمی تیره تر از برنج عطری می باشد.
برنج را می توان به دو صورت «برنج کهنه» و «برنج تازه» خریداری کرد.
برنج کهنه که معمولا یکسال از برداشت آن گذشته طرفدار بیشتری دارد، چون به دلیل تبخیر شدن آب اضافه دانه های برنج درطول چند ماه موقع پخت آب بیشتری جذب کرده و به اصطلاح «ری» میکند و در نهایت بعد از پخت قد کشیده و دانه دانه میشود.
برنج تازه شفافیت و عطر بیشتری دارد و به دلیل نرم بودن در کار آشپزی مهارت بیشتری میطلبد.
اما نگهداری از برنج کهنه کمی سختتر است چون ممکن از در معرض شپشک برنج «خرک» قرار گیرد.
خیر. برنج سرلاشه از برنج دانه بلند (عادی) کوچک تر ولی از نیم دانه بزرگتر است و تهیه آن به این صورت است که در کارخانه درهنگام شالیکوبی شکسته می شود و در دستگاه های مخصوص از سایر برنج های دانه بلند جدا میشود.
برنج سرلاشه قیمت مناسب تری دارد و برای مصرف خانگی پخت پلو کته و غذاهای محلی مناسب هستند.
برنج سرلاشه میتواند از نوع برنج هاشمی یا برنج صدری دم سیاه و... باشد
بله،زمان خیس خوردن و زمان پخت برنج قهوه ای طولانی تر از برنج سفید میباشد و اگر تمایل دارید توضیحات آموزش پخت برنج قهوه ای مطالعه کنید میتوانید روی لینک زیر کلیک نمایید.
خیر، در برنج نیمدانه هر یک از دانه های برنج به ۳ تا ۴ قسمت خورد میشود.
مهمتر از همه برنج در جای خشک و خنک نگهداری شود و بعد میتوان نعنای خشک شده یا میخک را در پارچه گذاشته و در داخل کیسه برنج بگذارید تا مانع حشره زدن برنج شوید.
آرد برنج تحفه گیلان، از برنج نیمدانه ی پاک شده و سورت شده تهیه میشود.
خیر. برنج قهوه ای گونه خاصی از برنج نیست و هر برنجی که در طی فرایند تبدیل، سبوسش گرفته نشود برنج قهوه ای است. و دارای خواص فوق العاده ای میباشد. برای دیدن بسته های برنج قهوه ای میتوانید اینجا روی لینک برنج قهوه ای کلیک کنید.
خیر، هر شلتوکی را میتوان در فرایند دودی شدن قرار داد در نتیجه بعد از تبدیل به برنج ،برنج دودی خواهیم داشت. برنج دودی که در تحفه گیلان عرضه میشود عموما برنج هاشمی و صدری میباشد. عطر و طعم برنج بدودی یا همان هیزمی، متفاوت از برنج معمول است و بوی هیزم لذت خوردن برنج را دو چندان میکند. برای مشاهده بسته ها و قیمت برنج دودی میتوانید روی لینک برنج دودی کلیک کنید.