برنج قهوه ای مورد نیاز را به خوبی چندین مرتبه میشوییم و بعد به مدت ۴ تا ۵ ساعت خیس میدهیم
بعد از خیس خوردن برنج آن را داخل قابلمه ی مورد نظر ریخته و به مقدار لازم نمک به ان اضافه میکنیم و روی برنج ب میریزیم آب باید ۲ بند انگشت از روی برنج باشد.
آنگاه قابلمه را روی حرارت میگذاریم تا آب و برنج بجوش آید و چند مرتبه هم میزنیم
وقتی آب برنج بخار شد در صورت دلخواه ۲ تا ۳ قاشق روغن روی برنج به صورت دورانی میریزیم و درب قابلمه را میگذاریم و حرارت را پایین می آوریم تا برنج کامل مغز پخت شود و دم بکشد.
نکات مهم تهیه برنج قهوه ای:
برنج قهوه ای حداقل باید ۳_۴ساعت خیس بخورد.
آبکش کردن برنج قهوه ای توصیه نمیشود زیرا تمام مواد مغذی ان از بین می رود.
بطور کلی زمان پخت برنج قهوه ای ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت میباشد.
برنج قهوه ای خیس شده در اب را میتوان تا ۴_۵روز در یخچال نگهداری کرد.
مصرف دراز مدت برنج قهوه ای از ریزش مو جلوگیری کرده و باعث رشد مجدد مو میشود
مصرف این برنج برای خانوم های باردار و افرادی که مبتلا به دیابت هستند توصیه میشود.